Kurser

Allmänt om Ordfronts kurser
Ordfront har i tjugo år arrangerat väl ansedda och uppskattade kurser vilket bland annat har resulterat i flertalet publicerade och prisbelönta författare.

Vi startar kurser i takt med att vi får in tillräckligt med anmälningar för att kunna dra igång. Det finns också möjlighet att beställa uppdragsutbildningar som kan skräddarsys för en grupps speciella behov.

Som medlem i Ordfront får du rabatt på kurs- och seminarieavgifter. För att bli medlem i Ordfront klicka här.

Har du frågor om våra kurser, kontakta Ordfronts medlemsservice
För aktuella kursstarter, se vår kalender.

 

AKTUELLA KURSER

Skrivarkurs grundkurs

Kursen är mycket uppskattad och hålls av Sören Bondeson, som har haft elever som Jens Lapidus och Åsa Larsson. Det finns en helgkurs och en kvällskurs. Antalet platser är begränsat och det är först till kvarn som gäller.
Deltagarna får lära sig de hantverksmässiga och konstnärliga grunderna i att skriva skönlitterärt. Elevernas texter står i centrum och diskuteras utifrån frågeställningar som: Finns det något du kan förbättra? Fungerar dialogen och perspektivet? Blir personerna levande i texten? Hur gör man för att komma vidare i texten?

Varje lektion inleds med en kortare föreläsning som tar upp: metoder vid skrivande, olika berättarperspektiv, person- och miljögestaltning, att skriva dialoger, utveckling av sin språkkänsla, att lära sig tänka i scener, textstruktur, hur man lägger upp en längre text och berättarteknik.

Passar dig som vill skriva roman, kriminalroman och noveller.

I kursavgiften ingår även Sören Bondesons bok Konsten att döda.


Anmäl dig HÄR