Ordfront kommer att hålla en kurs i mänskliga rättigheter under våren 2018 som syftar till att ge dig kunskap och verktyg att analysera och argumentera för att kunna stå upp för de mänskliga rättigheterna. Under de senaste åren, i takt med att vi ser att de mänskliga rättigheterna och de demokratiska värderingarna ifrågasätts i allt högre grad, har vi märkt av en ökad efterfrågan hos allmänheten att få kunskap om mänskliga rättigheter.
Frågor som kommer tas upp under de 7 kurstillfällena är bland annat vad är mänskliga rättigheter? Varför har inte alla människor i Sverige rätt till samma sjukvård? Hur motiveras den nya tillfälliga asyllagen? Finns det en strukturell rasism i Sverige? Finns det gränser för yttrandefriheten och var det okej att Nordiska Motståndsrörelsen fick utrymme på Almedalen? Det här och mycket mer får du ta del av på Ordfronts kurs i mänskliga rättigheter.
Vid varje kurstillfälle lyfts en specifik rättighet som kopplas till aktuella frågor, beslut och samtalsämnen av kursledare som har mångårig erfarenhet av att utbilda inom MR och demokrati.
Läs mer om hela programmet här
Tid och plats: Start 15 februari, kl 18 – 20.30, Karlbergsvägen 86 B i Stockholm
Pris: 900 kr
Kursledare:
Anna Wigenmark, MR-jurist och generalsekreterare för föreningen Ordfront
Leif Ericsson, föreningen Ordfronts grundare och var med om att starta högskoleutbildningen i mänskliga rättigheter på Teologiska högskolan i Stockholm.
Benton Wolgers, styrelseordförande för föreningen Ordfront och har tidigare hållit kurser i mänskliga rättigheter för bl.a. Amnestyakademin och Röda Korsets folkhögskola.