Mattias Järvi

Bor: I Uppsala. Jag och min fru har nyligen flyttat till den dynamiska och mångkulturella stadsdelen Gottsunda.
 
Bakgrund, yrkesliv, annat: Jag är utbildad bibliotekarie och jobbar idag som skolbibliotekarie i Enköping. Har ett stort personligt engagemang av att prata om antisvart rasism, och har sedan 2014 då jag startade nätverket Fokus afrofobi som belyser den strukturella rasismen i samhället som afrosvenskar utsätts för; förstått vikten av ett uthålligt arbete i kampen för alla människors lika värde.
 
Tre punkter om Ordfront:
Då jag brinner för frågor om människors lika värde, kändes det naturligt och självklart ärofullt att bli tillfrågad om att ingå i Ordfrontsstyrelse.
Idag står vi inför stora utmaningar med ökade klassklyftor, ökad segregation och en utbredd systematisk och strukturell rasism i det svenska samhället. Jag hoppas vi kan anamma dess utmanande frågor med intersektionella glasögon.
Framtiden är inte predestinerad, vad vi gör idag kan påverka framtiden i samhällsviktiga frågor som klimat och miljöfrågor, de ökade klassklyftorna, segregationen och den strukturell rasism är alla frågor som vi eldsjälar som brinner för mänskliga rättigheter kollektivt kan belysa och bekämpa och skapa långsiktiga samhällsförändringar.
Därför är jag engagerad i Ordfront:
Ordfronts djupa och bredda engagemang för alla människor lika värde nationellt och internationellt, är en process som jag vill vara en del av. I styrelsen hoppas jag bidra med nya perspektiv på långvariga kamper för alla människors lika värde nationellt och internationellt.